Amstel Saxofoon Quartet & Una Cintina

Amstel Saxofoon Quartet & Una Cintina Cultureel Dirkshorn, presenteert op zondag 24 april 2022 met trots een optreden van het internationaal bekende Amstel Quartet, een saxofoonquartet uit Amsterdam in combinatie met de organist Una Cintina. Het kwartet bestaat uit Remco Jak – sopraansax, Olivier Sliepen – altsax, Bas Apswoude – tenorsax en Harry Cherrin – baritonsax. Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het nu om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek – als je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden. Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote hoeveelheid bewonderaars opgeleverd met optredens in het Amsterdamse Concertgebouw, de Carnegie Hall in New York en optredens in allerlei landen in Europa, maar ook in China, Japan en Canada, waar ze diverse internationale prijzen hebben gewonnen.


Inmiddels zijn er al 11 CD’s van hun hand verschenen, waarbij de laatste CD, American Dream, prachtige recensies heeft mogen ontvangen. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet “Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld”. Una Cintina werkt als organist en dirigent in kerken in Amsterdam, Hoofddorp en Nigtevecht. Als concertorganist treedt ze in heel Europa op, regelmatig samen met koren en orkesten en deze keer samen met het Amstel Quartet.

Waar: Protestantse Kerk Dirkshorn, Raadhuisstraat 5, 1746 BE Dirkshorn
Wanneer: Zondag 24 april 2022, Aanvang: 15.00 uur
Entree: €15,00 Reserveren: info@cultureeldirkshorn.nl

Lezing Govert Schilling

Govert Schilling

Speurtocht naar buitenaards leven

Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over sterrenkundige onderwerpen. Regelmatig geeft hij op radio en TV toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Daarnaast verzorgt hij publiekslezingen en cursussen en is hij eindredacteur van de populaire website allesoversterrenkunde.nl Voor zijn werk op het gebied van de popularisering van de sterrenkunde ontving Govert diverse prijzen en onderscheidingen. Op dinsdag 15 maart is Govert Schilling te horen en te zien in de Protestantse Kerk in Dirkshorn. De titel van zijn lezing is “Speurtocht naar buitenaards leven” In deze lezing komen zowel de aspecten van de sterrenkunde als van de ruimtevaart aan de orde. Waar: Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 5 Dirkshorn Wanneer: Dinsdag 15 maart 2022 Aanvang: 20.00 uur Entree: €10,00 Reserveren: info@cultureeldirkshorn.n